Overige werkzaamheden

Lesgeven en dramaturgie

Ik ben beschikbaar voor schrijfworkshops, cursussen, dramaturgie en (dramaturgische) begeleiding van  schrijvers. (eerdere werkgevers waren onder meer CREA, het Schrijverspodium, Theaterfestival Antwerpen 2010, Universiteit van Utrecht, de Universiteit van Wisconsin, USA , en  PAL in Engeland).

Adviseur en jury 

Voor diverse toneelschrijfprijzen heb ik jurywerk gedaan. Daarnaast was ik lid van adviescommissies van het LIRAfonds en het Mediafonds.

Lezingen

In het kader van mijn stukken geef ik op aanvraag lezingen. (zoals bijvoorbeeld over het maakproces van de voorstelling´Zout op mijn Huid´, de State of the Union tijdens het Theaterfestival 2000, de opening v/h schooljaar voor docenten ROC Flevoland 2008).

Marieke de Vrij

Ik voel me nauw verbonden met het werk van Marieke de Vrij, spiritueel maatschappelijk raadsvrouwe  http://www.devrijemare.nl. Marieke heeft me o.a. ondersteund en geïnspireerd bij de ontwikkeling van het stuk Geen bijen geen fruit. Het boek Culturele diversiteit als weg tot zelfherkenning, samengesteld uit teksten die door Marieke zijn vrijgegeven over dit onderwerp,  is door mij geredigeerd. http://www.devrijemare.nl/nieuws/boek-culturele-diversiteit-als-weg-tot-zelfherkenning
Momenteel maak ik deel uit van de redactie van het tijdschrift VRIJ dat probeert voor de inspiraties, door Marieke doorgegeven, een groter en diepgaander draagvlak te creëren. Incidenteel organiseren we themadagen zoals de dag ´Toegewijde maatschappelijke opstanding´. Over het belastende  effect van overmatige controle en regelgeving op toegewijde professionals in de zorg, het onderwijs, de psychiatrie, de jeugdzorg en aanverwante sectoren in de samenleving.